Translate

4.9.2017

Keliakia- ja ravitsemusviikko




Tänään alkaa Keliakiaviikko

4.-10.9.2017 

 Viikon teemalla halutaan madaltaa keliakiaa sairastavien ja muiden gluteenitonta ruokavaliota noudattavien kynnystä ruokailla kodin ulkopuolella.

Tarjoamme ammattikeittiölle tietoa gluteenittoman ruokavalion turvallisesta toteuttamisesta ja teemme uutta Gluteenittoman palvelun merkkiä tunnetuksi sekä ravintoloille että asiakkaille.

Keliakiayhdistykset järjestävät viikon aikana eri puolilla Suomea ruokailu- ja muita tapahtumia, joissa päästään nauttimaan yhdessä gluteenittomia herkkuja ja keskustelemaan kodin ulkopuoliseen ruokailuun liittyvistä teemoista.

Tapahtumat eri puolilla Suomea
/Keliakialiitto 








 

Tänään alkaa myöskin  

Päijät-Hämeen Ravitsemusviikko 


Päijät-Hämeen alueen toimijat toteuttavat asukkailleen  hyviä ruokatekoja. Tavoitteena on sadan hyvän teon toteutuminen Suomi 100 -teemaan liittyen. Asukkaita kannustetaan syömään yhdessä ja tekemään pieniä ja hyviä ruokatekoja itselleen ja läheisilleen. Teoissa voi korostua esim terveellisyys, kotimaisuus, ”paluu juurille” sadan vuoden taakse, ruokateot lapsista ikääntyneisiin ja yhteisöllinen syöminen. Ravitsemusviikon tavoitteena on saada ihmiset kiinnostumaan enemmän ruuasta ja ravitsemuksesta ja tekemään pieniä asioita oman hyvinvointinsa edistämiseksi.