13.7.2017

Peruna on hyvää!






Meidät suomalaiset on 
kasvatettu perunalla.
Tänään vietämme 
Ranskanperunapäivää. 
Nimestä huolimatta ne eivät ole 
ranskalaisia

Ranskalaisten perunoiden alkuperämaa ei ole täysin selvillä. Belgialaisen tarinan mukaan väärä nimitys ”ranskanperunat” juontaa juurensa ensimmäisen maailmansodan ajalta, jolloin yhdysvaltalaisille sotilaille tarjoiltiin ranskanperunoita. Sotilaat olettivat olevansa Ranskassa, ja loivat termin ”french fries” kuvaamaan syömiänsä perunoita. Sodan jälkeen termi olisi siis levinnyt englanninkielisessä maailmassa ja näin ollen synnyttänyt epätietoisuuden ruoan alkuperämaan suhteen. Termiä ”French fried potatoes” on kuitenkin käytetty Yhdysvalloissa jo ennen ensimmäistä maailmansotaa. Öljyssä keittäminen on kuitenkin ollut pitkään tapana Espanjassa. Ranskalaiset myöntävät perunoiden olevan belgialaista alkuperää. Belgiassa ranskanperunoita syödään paljon. -Wikipedia- 
 

Miten sinä syöt ranskiksesi? 

Britit sotkevat perunoihinsa etikkaa? 
Ranskassa ja Belgiassa ne syödään 
simpukoiden kanssa, yhyh. 
Kanadalaiset kuulemma lisäävät 
omiin perunoihinsa juustoa ja ruskeakastiketta... 
Jotkut lisäävät näiden päälle 
paistetun munan. 
Suomalaiset lisäävät näihin ketsuppia. 
Joissain maissa nämä syödään 
majoneesin kanssa... 



Itse voisin syödä 
noin, naturale. 
Vai hieman suolaa sekaan, 
ja a vot, se on parasta. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


♥ Kiitos kommentistasi! ♥